fbpx

Contact

Sindicalistii Loteriei Romane declanseaza conflictul de munca

Sindicatul National Loteria Romana (SNLR) anunta ca declanseaza conflictul de munca, datorita nemultumirilor legate de oferta de crestere a salariilor primita de la conducere, informeaza AGERPRES.

Salariatii sunt nemultumiti deoarece cresterea propusa de conducere este de 50 de lei pentru lucratorii comerciali si 25 de lei pentru restul salariatilor, avand in vedere ca 80%  dintre angajati au un venit minim pe economie si compania a avut un profit de 67 de milioane de lei, numai in 2016.

“O asemenea crestere nu numai ca nu duce la o distribuire putin mai echitabila a rezultatelor muncii (in conditiile in care productivitatea a crescut), dar conduce la si mai mari inechitati in interiorul companiei. Prin aplicarea acestui tip de crestere, se aplatizeaza si mai mult salariile din companie si, in curand, va fi un singur nivel al salariului in Compania Nationala Loteria Romana: salariul minim pe economie”, declara sindicalistii in comunicatul de presa.

Sindicatul informeaza partile implicate ca sunt intrunite premisele pentru declansarea conflictului de munca, fara sa anunte insa o data pentru actiuni.

 

Sursa: agerpres.ro

Comments

comments

Apelează