fbpx

Contact

Sirul protestelor continua

Mai multe proteste au avut loc marti in tara, fiind implicati de la angajatii din sistemul din Sanatate la angajatii Politiei Locale.

Functionarii publici din peste 1500 de institutii de stat vor mariri salariale

Functionarii publici din peste 1500 de institutii de stat au protestat sub umbrela unui obiectiv comun, maririle salariale, dorindu-si sa aiba venituri egale cu ale bugetarilor care au salarii mai mari.

In Bucuresti, acestia au protestat in fata sediului Autoritatii pentru Protectia Consumatorului.

Angajatii din Sanatate au protestat si au cerut semnarea Contractului Colectiv de Munca

Peste 100 de angajati din Sanatate au pichetat sediul Ministerului Sanatatii, cerand semnarea Contractului Colectiv de Munca.

“In negocierile pentru contractul cadru nu se intampla nimic astazi. Inteleg ca e o traditie in a face un protest la inceputul negocierilor pentru contractul cadru. Recunosc ca nu inteleg neaparat ratiunea acestui protest la inceputul negocierilor. Negocierile incep, negocierile au loc cu Ministerul Muncii. “, declara Vlad Voiculescu.

Politistii au protestat pentru a se pensiona mai devreme

Agitatie si in fata Guvernului, unde politistii locali au protestat, cerand o lege care le ofera oportunitatea de a se pensiona mai devreme, precum ofiterii Politiei Nationale.

Ministrul Muncii crede ca propunerea Guvernului privind Legea salarizarii va rezolva din problemele sindicalistilor

„Am avut o intalnire cu Sebastian Oprescu care reprezinta unul din aceste sindicate si i-as ruga sa se uite pe ceea ce o sa propunem peste cateva zile legat de legea salarizarii. Vor vedea ca au motive sa creada ca propunerea pe care o va face Guvernul e si fezabila si mult mai rezonabila in ce inseamna predicitibilitatea, ca sa stie lumea cum le evolueaza salariile in urmatorii ani si pot sa spun ca macar pe ultima suta de metri pot sa vada ca ce am facut in aceste luni a fost pentru ei si nimic altceva decat o normalitate in colaborarea guvernului cu reprezentantii sectorului public”, sustine  Dragos Pislaru, ministrul Muncii.

 

Sursa: digi24.ro

Comments

comments

Apelează