fbpx

Contact

Solicitarile Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania

Conform legislatiei europene, un conducator auto poate fi angajatul unui operator roman de transport care detine o licenta pe baza Atestatului de conducator auto.

Uniunea Nationala a Transportatorilor Romani a semnalat o criza acuta de soferi profesionisti

La inceputul anului 2016, Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) a semnalat o criza acuta de soferi profesionisti, aceasta afectand competitivitatea transportatorilor romani.

In Romania, nu se poate sustine examenul conducatorilor auto profesionisti in engleza sau franceza

Desi conform legislatiei, se pot angaja soferi straini din afara tarilor UE in statele membre, in Romania nu se poate sustine examenul obligatoriu al conducatorilor auto profesionisti, in engleza sau franceza.

UNTRR solicita guvernului sa asigure cadrul examinarii in engleza si franceza

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania — UNTRR a solicitat Guvernului roman sa asigure cadrul necesar examinarii conducatorilor auto profesionisti in limba engleza si franceza, conditie necesara pentru angajarea acestora in contextul actualei crize de soferi profesionisti cu care se confrunta piata transporturilor rutiere din Romania si din UE.”, arata un document UNTRR.

“(..)In acest context, UNTRR solicita Guvernului Romaniei sa realizeze de urgenta toate demersurile necesare pentru asigurarea posibilitatii angajarii legale in Romania de conducatori auto din terte tari conform Regulamentului european 1072/2009, prin stabilirea cadrului necesar sustinerii probelor teoretice si practice pentru obtinerea atestatelor CPI/ CPC pentru conducatorii auto profesionisti de transport marfa si persoane, in limbile engleza si franceza”, mentioneaza sursa citata de AGERPRES.

 

 

Sursa: agerpres.ro

Comments

comments

Apelează