fbpx

Contact

Șomajul tehnic ar putea fi prelungit. Pe cine vizează această măsură

Stare de urgență

Șomajul tehnic ar putea fi prelungit cu 6 luni pentru angajații care au fost grav afectați de pandemia de Covid-19. După o întâlnire cu reprezentanții HoReCa, premierul Ludovic Orban și ministrul Economiei, Virgil Popescu, au agreat propunerea de prelungire cu 6 luni a șomajului tehnic pentru angajații care au fost profund afectați de criza generată de pandemia de Covid-19.

„Premierul Ludovic Orban și ministrul Economiei, Virgil Popescu, au discutat astăzi cu reprezentanții HoReCa despre schema de ajutor de stat pentru compensarea pierderilor înregistrate de companiile din acest sector din cauza crizei sanitare.

În cursul acestei săptămâni sau, cel târziu, săptămâna viitoare, Guvernul va analiza, în primă lectură, proiectul de act normativ prin care va fi aprobat mecanismul în baza căruia companiile din industria ospitalității și agențiile de turism vor beneficia de granturi în cuantum de 20%, în vederea acoperirii parțiale a pierderii din cifra de afaceri suferită în acest an, comparativ cu anul 2019. Această schemă de ajutor de stat se va aplica după aprobarea de către Comisia Europeană, iar mecanismul de implementare va fi facilitat de o aplicație electronică, pentru a reduce birocrația. Un alt punct al discuției s-a referit la prelungirea aplicării măsurii de acordare a șomajului tehnic angajaților și a modalității de aplicare a programului de lucru flexibil. Premierul Ludovic Orban a afirmat că este favorabil prelungirii cu șase luni a aplicării șomajului tehnic pentru angajații a căror activitate este afectată din cauza crizei sanitare și consideră utilă flexibilizarea programului de lucru pe modelul Kurzarbeit, pentru a răspunde mai bine nevoilor sectorului HoReCa. Consultările între Guvern și reprezentanții acestui sector vor continua în perioada următoare”, se arată într-o postare făcută de Guvern pe Facebook.

Sursa: www.9am.ro

Comments

comments

Apelează