fbpx

Contact

SONDAJ: 6 din 10 angajaţi vor mai multe măsuri de protecţie a sănătăţii în clădirile unde lucrează / 41% cred că revenirea la birou îi poate ajuta să menţină un echilibru mai bun între viaţa personală şi cea profesională

Şase din zece angajaţi spun că s-ar simţi mai liniştiţi dacă în clădirea de birouri unde lucrează ar fi aplicate măsuri în plus pentru protejarea sănătăţii, arată un sondaj al dezvoltatorului de birouri Genesis Property, potrivit căruia numai 24% din respondenţi au reluat complet lucrul la sediul companiei. ”Peste 60% dintre angajaţii care au răspuns unui sondaj iniţiat de Genesis Property, pentru a înţelege mai bine percepţia oamenilor despre perspectiva reîntoarcerii la birou în contextul Covid-19, spun că s-ar simţi mai liniştiţi dacă în clădirea de birouri unde lucrează ar fi aplicate măsuri în plus pentru protejarea sănătăţii lor şi a colegilor. Pericolul să se îmbolnăvească rămâne principalul motiv pentru care cei mai mulţi continuă să lucreze la distanţă, însă 58% spun că interacţionează mai bine cu colegii când merg la birou”, arată compania.

Mai mult, 41% cred că revenirea la birou îi poate ajuta să menţină un echilibru mai bun între viaţa personală şi cea profesională şi 22% spun că aşa pot inclusiv să evite probleme de sănătate psiho-emoţională, mai arată sondajul Genesis Property, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de birouri de clasa A din România, care deţine West Gate Business District şi Novo Park. Printre cele mai importante măsuri care i-ar face pe angajaţi să revină şi să se simtă în siguranţă la birou se numără sisteme mai performante de filtrare a aerului şi apei din clădire (58,3%), sisteme de igienă mai performante în toalete (41,6%) şi soluţii mai eficiente pentru asigurarea distanţării angajaţilor (40,4%). Acestea fac parte din setul complex de măsuri prevăzute de The Immune Building Standard (Immune™), primul standard global open source care evaluează rezistenţa clădirilor de birouri la pandemia de Covid-19 şi la alte ameninţări similare pentru sănătate. În total, standardul propune peste 120 de măsuri pe care orice proprietar de clădiri de birouri sau angajator care îşi desfăşoară activitatea în clădire le poate lua pentru a îmbunătăţi imunitatea birourilor.

„La zece luni de la declanşarea pandemiei, mulţi angajaţi simt tot mai acut nevoia să se întoarcă la viaţa de birou, să interacţioneze cu colegii şi să reintre în spiritul de echipă. Cu toate acestea, riscurile de îmbolnăvire continuă să fie ridicate, aşa că nevoia de măsuri pentru protejarea sănătăţii este mai relevantă ca oricând. Inspirat de tehnologii şi proceduri dezvoltate şi aplicate cu succes în spitale sau clinici, Immune™ a fost gândit tocmai pentru a reduce impactul unei pandemii sau al altor ameninţări de tip bacteriologic sau toxicologic asupra clădirilor de birouri, aşa încât fiecare dintre noi să ne simţim în siguranţă când ne întoarcem la birou”, spune Darren Allen, directorul de dezvoltare în cadrul Genesis Property, responsabil de implementarea proiectului Immune™.

Dacă biroul ar fi mai sigur pentru sănătatea lor, 55% dintre respondenţii la sondajul Genesis Property spun că ar prefera să lucreze cel puţin 3-4 zile pe săptămână sau chiar exclusiv de la birou, indiferent de contextul epidemiologic. Astăzi, aproape 60% spun însă că lucrează în continuare în cea mai mare parte sau chiar în totalitate de acasă, în timp ce 16% îşi desfăşoară activitatea mai mult la birou şi numai 24% au reluat complet lucrul la sediul companiei.

Dezvoltat în România, The Immune Building Standard™ a fost creat ca răspuns la pandemia de Covid-19, într-un timp extrem de scurt, în plină pandemie, de o echipă formată din experţi internaţionali în sănătate, tehnologie, arhitectură, construcţii, inginerie şi facility management.

”Aşa cum avem grijă de sănătatea noastră şi luăm măsuri pentru a ne întări sistemul imunitar, la fel este necesar să existe soluţii care să îmbunătăţească şi imunitatea clădirilor în care petrecem cea mai mare parte a timpului. Acesta este obiectivul Immune™: să proiecteze un mediu sănătos în care să lucrăm în viitor”, explică Gavin Bonner, vicepreşedintele Genesis Property.

Standardul Immune™ a fost iniţiat în aprilie 2020, în urma unei investiţii de peste un milion de euro pentru cercetare, dezvoltare, testare şi implementare. Pentru certificarea unei clădiri, un evaluator autorizat în domeniul proiectării sustenabile, dezvoltării şi certificării clădirilor, evaluează clădirea pe baza unui set complex de criterii şi acordă una dintre cele trei distincţii ale standardului: Puternică (Strong) cu 3 stele, Solidă (Powerful) cu 4 stele sau Rezistentă (Resilient) cu 5 stele.

Sondajul Genesis Property privind percepţia angajaţilor despre viitorul birourilor a fost desfăşurat în luna noiembrie 2020 prin platforma iVox, pe un eşantion de 1.062 de utilizatori de internet din toată ţara. 8 din 10 au în acest moment un job full-time şi aproximativ 77% ocupă poziţii cu activitate de birou, în arii precum IT, consultanţă, financiar, energie, imobiliare, auto, sau comerţ, în timp ce peste 17% sunt antreprenori sau au funcţie de conducere. Aproape 60% dintre respondenţi sunt femei, iar peste 70% au vârsta între 25 şi 40 de ani.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează