fbpx

Contact

SONDAJ: Doar 3 din 10 companii acordă prime de Sărbători angajaţilor în acest an

În acest an, aproape 32% dintre companii au în plan să acorde prime în bani angajaţilor, cu ocazia Sărbătorilor, iar 20% vor acorda tichete cadou, conform unui sondaj realizat de platforma BestJobs. Totodată, 15,5% dintre companii îşi vor recompensa angajaţii cu produse specifice de sărbători, iar angajaţii din 36,6% dintre companiile participante la sondajul BestJobs vor primi beneficii de sărbători de până la 500 de lei anul acesta, valoare aferentă tuturor recompenselor acordate de angajatori, potrivit sondajului.

”În alte 7,7% dintre companii, beneficiile vor fi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, în timp ce doar 11,3% dintre angajatori sunt mai generoşi, având în plan prime şi beneficii de sărbători de peste 1.000 de lei. La polul opus, 14,1% dintre companii vor acorda recompense de maximum 100 de lei”, se arată în comunicat.

În cazul a 23,2% dintre companii, aceste beneficii de sărbători sunt acordate tuturor angajaţilor indiferent de performanţa financiară a companiei în anul în curs, în timp ce 21,1% dintre angajatori stabilesc valoarea în funcţie de evoluţia companiei şi de profiturile obţinute.

”Totuşi, jumătate dintre angajatori susţin că beneficiile pe care le-au planificat pentru acest an vor avea o valoare similară cu cele de anul trecut şi numai 14% dintre companii au redus bugetul pentru prime de Crăciun în 2018”, se arată în comunicat.

În plus, trei din cinci angajatori organizează în această perioadă petrecerea de Crăciun a companiei, oferind echipei un moment de distracţie şi relaxare, pe lângă alte activităţi tematice precum împodobirea bradului la birou împreună cu echipa (35%) sau diverse ateliere tematice de creare de ornamente şi decoraţiuni de Crăciun sau ornare de biscuiţi şi prăjituri specifice perioadei (19,5%).

”Tot drept recompensă, aproape 10% angajatori acordă angajaţilor cadouri pentru copii şi tot atâţia şi-au propus să ofere zile libere suplimentare în perioada dintre sărbători, mai arată sondajul BestJobs. Iar o treime dintre angajatori încurajează angajaţii să fie Secret Santa pentru unul dintre colegi, activitate desfăşurată cu precădere în companiile mai mici sau, în cazul multinaţionalelor, la nivel de departament”, se arată în comunicat.

De partea cealaltă, cei mai mulţi angajaţi (58%) preferă beneficiile în bani, sub forma unei prime sau a unui bonus, în timp ce 24% spun că şi-ar dori mai multe zile libere în perioada sărbătorilor pentru a le petrece cu familia şi prietenii.

”Chiar dacă petrecerile de Crăciun rămân o tradiţie constantă în rândul companiilor, angajaţii nu mai sunt interesaţi de acest tip de beneficiu; doar pentru 4% dintre respondenţi petrecerea de Crăciun se regăseşte printre preferinţelor lor”, se arată în comunicat.

Sursa: News.ro

Comments

comments

Apelează