fbpx

Contact

SONDAJ: Doar jumătate dintre angajaţi se simt apreciaţi la locul de muncă, iar 18% dintre salariaţi resimt mediul de lucru ca fiind toxic

Şase din zece salariaţi consideră că angajatorul nu susţine activ starea de bine a angajaţilor prin programe dedicate, iar 17% dintre salariaţi resimt mediul de lucru ca fiind rigid şi sufocant, în timp ce doar jumătate dintre angajaţi se simt apreciaţi la locul de muncă, conform unui sondaj realizat de platforma Undelucram.ro în luna iunie a acestui an.

”Aproximativ 62% dintre salariaţi consideră că preocuparea companiilor pentru starea de bine a angajaţilor este mai mult declarativă, nefiind susţinută prin practici organizaţionale”, conform unui sondaj realizat de platforma Undelucram.ro în luna iunie a acestui an.

De asemenea, în ceea ce priveşte echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională, aproximativ 45% dintre angajaţi au punctat acest indicator cu nota 6 din 10. Pentru acest sondaj au răspuns 2.122 de angajaţi, cu vârste de peste 18 ani, majoritatea absolvenţi de studii universitare şi postuniversitare.

„Ne propunem să ajungem la cât mai mulţi angajaţi din România cu acest mesaj şi să le oferim şi un plan de acţiune concret, elaborat de specialişti, pentru a-şi consolida starea de bine fizică, emoţională, socială şi financiară. În mediul de business dinamic în care lucrăm cu toţii, mai ales sub presiunea ultimului an, e uşor să pierdem din vedere starea de bine, fiind atât de concentraţi pe supravieţuire. Faptul că doar 4% dintre angajaţii din România sunt mulţumiţi de echilibrul dintre viaţa personală şi profesională e un indicator clar al acestui fapt”, Costin Tudor, fondator şi CEO al Undelucram.ro.

6 din 10 angajaţi declară că mediul lor de lucru este preponderent pozitiv şi creativ.

Rugaţi să descrie mediul în care lucrează, aproximativ 33% de angajaţi l-au prezentat ca fiind dinamic şi pozitiv, iar 31% îl consideră relaxant şi creativ. Doar 17% dintre salariaţi resimt mediul de lucru ca fiind rigid şi sufocant, în timp ce 18% îl percep ca fiind toxic.

Majoritatea angajaţilor s-au declarat insuficient mulţumiţi de măsura în care angajatorul se asigură că le sunt respectate programul de lucru şi viaţa personală, aproximativ 70% dintre aceştia acordându-i până în 7 puncte din 10.

Întrebaţi dacă se simt apreciaţi la locul de muncă, aproximativ 52% dintre angajaţi au răspuns „Da”. În ceea ce priveşte susţinerea dezvoltării personale de către angajator, aproximativ 35% din salariaţi susţin că lucrează într-o cultură organizaţională ce are în vedere dezvoltarea angajatului, iar 36% dintre aceştia primesc acces la programe de învăţare în conformitate cu planul de dezvoltare agreat cu angajatorul.

În ceea ce priveşte relaţiile cu colegii de muncă, 4 din 10 angajaţi au o relaţie strict profesională cu colegii lor, în timp ce 27% au o relaţie de prietenie bazată pe încredere cu aceştia, iar aproape 28% se simt chiar apropiaţi de colegii lor.

Numai 2 din 10 angajaţi susţin că organizaţia lor îşi asumă responsabilitatea socială prin proiecte concrete, în care angajaţii sunt implicaţi, iar 4 din 10 angajaţi declară că le este permis să organizeze acţiuni RSC în cadrul echipelor lor. Dar 43% din angajaţi susţin că nu există acţiuni de responsabilitate socială şi nici susţinere în acest sens din partea companiei în care lucrează.

Undelucram.ro este cea mai mare comunitate online a angajaţilor din România, cu peste 750.000 de potenţiali angajaţi pe platformă şi peste 500.000 de contribuţii lăsate de utilizatori despre companiile la care lucrează, interviuri de angajare sau oferte salariale. Platforma pune la dispoziţia angajaţilor şi Salariometru – un instrument online pentru compararea salariilor din România, un calculator de salariu şi resurse pentru dezvoltarea carierei precum modele de CV, topul angajatorilor şi articole despre industrie.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează