fbpx

Contact

Sondaj printre patroni: După creșterea salariului minim, vin concedierile

Aproape jumătate dintre antreprenorii respondenți unui sondaj realizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii (CNIPMMR) au calculat că majorarea salariului minim pe economie, de la 1 ianuarie, îi va obliga să concedieze din angajați.
Aceasta în condițiile în care toți au măcar un angajat încadrat la salariul minim, iar unii oameni de afaceri au și peste 10 salariați astfel remunerați. Pentru acest sondaj au fost 387 de respondenți. Astfel, 42,90% dintre respondenți au afirmat că majorarea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie va avea ca efect disponibilizarea unor salariați, iar 82,10% au calculat că ar putea concedia până la 5 salariați. 60,30% din respondenți văd deja că majorarea salariului minim pe economie va avea ca efect creșterea și altor salarii decât cele minime.
Șase din zece patroni nu susțin suprataxarea băncilor

Sondajul a inclus și întrebarea: “Susțineți suprataxarea băncilor”. Un procentaj de 61,3% din respondenți au răspuns negativ, doar 38,7% declarând că susțin suprataxarea băncilor.

La întrebarea: “Ce efecte vor fi generate de suprataxarea băncilor?”, 69,3% din respondenți au răspuns că băncile vor transfera costurile către clienți, 64% că accesul la creditul bancar va deveni mai dificil și costisitor și pentru populație, și pentru companii (în special microintreprinderile) și pentru statul român (care riscă costuri suplimentare cu serviciul datoriei), 56% au menționat scăderea creditelor nou acordate , diminuând investițiile, consumul și creșterea economică, 46,7% au evidențiat creșterea încasărilor la bugetul de stat.

Sursa: www.digi24.ro

Comments

comments

Apelează