fbpx

Contact

Statistica ingrijoratoare: Jumatate dintre angajatii mileniali au renuntat la un job din cauza problemelor mintale

Jumatate dintre mileniali si 75% dintre angajatii din Generatia Z au renuntat la un job din motive de sanatate mintala, se arata intr-un studiu publicat de Harvard Business Review. Cercetarea, care a analizat provocarile care au loc la nivelul sanatatii mintale in randul muncitorilor din Statele Unite ale Americii, a fost realizata pe baza raspunsurilor a 1.500 de angajati, cu varste de peste 16 ani, potrivit Business Insider.

Cifra este mult mai ridicata in randul celor doua categorii mentionate decat procentul general obtinut din raspunsurile tuturor participantilor la studiu, 20% dintre ei raspunzand ca au parasit un loc de munca din motive de sanatate mintala.

Milenialii = “generatia terapiei”
Diferenta nu este insa surprinzatoare, cata vreme cei din categoria milenialilor sunt cunoscuti sub pseudonimul de “generatia terapiei”. Angajatii tineri, care fac parte din aceasta categorie, sunt constienti de sanatatea lor si de importanta terapiei.

Despre mileniali se spune ca vad terapia ca pe o forma de autoperfectionare, care se adauga faptului ca ei simt constant dorinta de a fi perfecti. Toate acestea ii determina sa caute ajutorul in terapie, atunci cand simt ca nu si-au atins asteptarile. Pe de alta parte, inclinatia lor catre terapie evidentiaza si una dintre cele mai mare probleme care afecteaza aceasta generatie. Depresia este in crestere in randul milenialilor, iar un studiu arata ca starea generala de sanatate a reprezentantilor generatiei Millennials este mai precara decat a predecesorilor lor, angajatii Generatiei X (comparand aceleasi varste).

Sursa: www.wall-street.ro

Comments

comments

Apelează