fbpx

Contact

Statul 8 ore la birou, demotat?

Din ce in ce mai multe studii recente arata ca mai putine ore petrecute la munca reduc stresul iar angajatii pot fi mai productivi si mai eficienti.

Pentru eficienta maxima, sunt de ajuns 4 ore

Potrivit “The Independent”, o noua carte arata ca pentru a-si atinge obiectivele, e de ajuns ca un angajat sa lucreze 4 ore, Charles Dickens si Charles Darwin, care lucrau cateva ore, fiind folositi drept exemplu.

Relaxarea, importanta pentru a avea succes

Se pare ca Darwin lucra numai 90 de minute pe zi iar Dickens lucra 5 ore, cu o pauza pentru pranz inclusa. Restul timpului era folosit pentru activitati de relaxare.

Odihna deliberata este la fel de importanta ca timpul de lucru, insa e greu de crezut ca o astfel de abordare se poate implementa prea curand, chiar daca sunt beneficii pentru toate partile implicate.

Volumul mare de munca scade productivitatea

Volumul mare de munca are ca rezultat scaderea productivitatii. Potrivit studiilor, cercetatorii care lucrau 35 de ore atingeau doar jumatate din productivitatea colegilor care lucrau 20 de ore, iar cei care lucrau peste 60 de ore nu mai erau deloc productivi. Unul dintre motive ar putea fi volumul mare de munca, care duce la insatisfactii pe plan profesional.

 

 

Sursa: cariereonline.ro

Comments

comments

Apelează