fbpx

Contact

Stimulentul de insertie, majorat in 2017

 

2017 aduce cateva schimbari privind indemnizatia aferenta concediului pentru cresterea copilului si stimulentului de insertie.

Indemnizatia minima aferenta concediului pentru cresterea copilului va fi majorata incepand cu data de 1 februarie 2017.

Conform OUG nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, valoarea minima a indemnizatiei aferente concediului pentru cresterea copilului este de 85% din media veniturilor nete realizate in 12 luni, consecutive sau nu, lucrate in ultimii  2 ani de dinaintea nasterii copilului.

Astfel, cum salariul minim pe economie va fi majorat, se va reflecta o crestere si in valoarea indemnizatiei, care va fi de 1.232 de lei, inregistrand astfel o crestere de 170 de lei fata de valoarea anterioara de 1.062 de lei.

Stimulentul de insertie creste de doua ori

Parintele care a fost in concediu de crestere a copilului si care a ales sa se intoarca mai repede la munca va beneficia de doua majorari in cursul anului 2017:

-prima majorare va fi in luna februarie, luna in care stimulentul de insertie va reprezenta 50% din valoarea indemnizatiei minime aferente concediului pentru cresterea copilului. Astfel, acesta creste cu 85 de lei, ajungand la 616 lei;
-a doua majorare se va aplica din aprilie 2017, cand stimulentul va ajunge la 650 de lei.

Stimulentul de insertie poate fi cerut de oricare dintre parintii care au fost in concediu de crestere a copilului si care obtin venituri supuse impozitului, in baza unei cereri si a unor acte obligatorii, respectiv:

-actul de identitate al solicitantului si certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul;
-actele care dovedesc ca in ultimele 12 luni, solicitantul a avut venituri impozabile;
-dovada eliberata de angajator sau institutiile competente privind veniturile realizate;
-orice alte documente care atesta eligibilitatea solicitantului.

Sursa: subversiv.info

Comments

comments

Apelează