fbpx

Contact

Strategia Nationala privind Incluziunea Sociala si Reducerea Saraciei, discutata cu managerii CSR

Ministerul Muncii a organizat  o masa rotunda cu tema “CSR si Strategia Nationala privind Incluziunea Sociala si Reducerea Saraciei 2015-2020. Cum pot colabora sectorul privat si Guvernul pentru scaderea  numarului de persoane care traiesc in saracie?”

Secretarul de Stat, Oana Toiu, sustine ca Ministerul Muncii lucreaza la o abordare noua pentru combaterea saraciei iar contributia angajatorilor si finantatorilor de proiecte este cruciala.

“Ne-am asumat ca tara scoaterea din saracie a mai mult de jumatate de milion de oameni pana in 2020 dar, desi PIB-ul a inregistrat cresteri in ultimii ani, saracia relativa a crescut la randul ei si este crunta in randul copiilor: 1 din 3 copii este afectat de acest fenomen. E nevoie de o alta abordare, care sa asigure accesul la oportunitate, la angajare, la antreprenoriat social, la servicii sociale, medicale si la educatie ca aceste familii sa devina contribuitori activi in societate. “, a declarat Secretarul de Stat.

Reprezentantii sectorului privat au apreciat initiativa, aratand ca si pentru ei este important ca banii alocati sa fie investiti strategic, pe termen lung.

Printre participanti, au fost Secretarul de Stat Oana Toiu, reprezentanti ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, precum si reprezentanti ai BCR, Enel Romania, IKEA, Kaufland Romania, Mega Image, Ford Romania, Group Renault si multi altii.

Oana Toiu a multumit companiilor care si-au luat un angajament social si a invitat si alte companii care investesc in comunitati, sa sprijine antreprenoriatul social si sa participe la urmatoarele intalniri.

 

 

Sursa: mmuncii.ro

Comments

comments

Apelează