fbpx

Contact

Studiu. 52% dintre companii nu au decis dacă majorează salariul brut

Peste jumătate dintre companiile din România nu sunt încă decise dacă vor majora salariile astfel încât angajații să nu fie afectați de noile măsuri fiscale, potrivit unui studiu al PricewaterhouseCoopers. Astfel, în scenariul pesimist, venitul net ar scădea cu până la 17 procente pentru majoritatea angajatilor, iar cei mai afectați ar fi IT-iștii și cercetătorii, arată studiul. Sunt însă și companii, precum Poșta Română, ELCEN și lanțurile de magazine Kaufland și Auchan, care au anunțat deja că vor majora salariile, astfel încât angajații să rămână cu același venit și în 2018.

„52% din companii nu au decis încă, 38% au spus că vor creștere salariile astfel încât să compenseze și salariații să aibă același net, 6% au spus că nu vor compnesa, iar 4% că vor crește salariile doar pentru anumite categorii de salariați”, spune Diana Coroabă, consultant fiscal.

„Angajatorii se tem că această măsură nu va rămâne pe termen lung, că s-ar putea ca în Parlament, prin legea de aprobaare, parlamentarii să nu fie de acord cu măsura și să avem o reversare. Or, în caz de reversare, discuția care se pune e ce se întâmplă cu salariile brute, pentru că salariile brute, odată crescute nu mai pot fi reversate”, adaugă consultantul.

Sursa: Digi24

Comments

comments

Apelează