fbpx

Contact

STUDIU: Companiile au înregistrat în iunie cu 5% mai multe aplicări la joburi în această perioadă. Sectorul bancar a atras cei mai mulţi candidaţi

În luna iunie, românii au continuat să-şi caute joburi noi, volumul total de aplicări pentru un alt job crescând cu 5% comparativ cu luna mai a acestui an, cele mai căutate joburi au fost în domenii precum financiar-contabilitate, transport, inginerie şi Business Process Outsourcing (BPO), potrivit BestJobs. Un procent similar de creştere a fost înregistrat şi în comparaţie cu anul anterior.

”Pentru trei luni consecutiv, joburile din domeniile financiar-contabilitate şi transport ocupă primele două poziţii în topul căutărilor efectuate de către candidaţii români, cu peste 46.000 de căutări în total în luna iunie. Românii au mai căutat să se angajeze în domenii precum inginerie, cu peste 18.000 de căutări de joburi, BPO (Business Process Outsourcing) – cu peste 14.000 de căutări, resurse umane şi vânzări – cu peste 10.000 de căutări fiecare”, spun reprezentanţii BestJobs.

Tot în luna iunie, candidaţii au mai fost interesaţi de joburile din IT şi marketing, dar şi de cele dedicate muncitorilor calificaţi, în total aceştia generând peste 24.000 de căutări pentru astfel de poziţii.

Sectorul bancar a atras cei mai mulţi candidaţi în luna iunie, cu peste 6.500 de aplicanţi.

Topul companiilor cu cele mai multe aplicări este condus de Enel (2.748 aplicări), Raiffeisen Bank (1.921 aplicări), Continental Automotive Group (1.665 aplicări), Oracle (1.651 aplicări), A&D Pharma (1.627 aplicări), Banca Transilvania (1.577 aplicări), First Bank (1.528 aplicări), British American Tobacco (1.488 aplicări), Alpha Bank (1.482 aplicări) şi Regina Maria (1.511 aplicări).

De asemenea, British American Tobacco a fost în topul preferinţelor candidaţilor în luna iunie.

Şi în luna iunie au existat candidaţi care au ales să aplice direct pe paginile de profil ale companiilor angajatoare de pe BestJobs. Astfel, companiile cu cel mai bun brand de angajator în luna iunie au fost: British American Tobacco, cu 147 de aplicări spontane, Enel, cu 109 aplicări spontane, Oracle, cu 101 aplicări spontane, A&D Pharma, cu 76 aplicări spontane, Continental Automotive Group, cu 69 aplicări spontane, OMV Global Solutions, cu 65 aplicări spontane, Banca Transilvania şi Inditex Grup, cu 64 de aplicări spontane fiecare, Hella România, cu 60, Alka Trading, cu 57, Raiffeisen Bank şi Penny Market, cu 56 aplicări spontane fiecare.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează