fbpx

Contact

Sute de muncitori filipinezi nu pot ajunge în România, după ce țara noastră a suspendat serviciile consulare

Suspendarea serviciilor consulare la Ambasada României din Manila afectează sute de muncitori filipinezi care sunt deja așteptați în țară de către angajatorii români.

În contextul în care contingentul de muncitori străini cu drept de muncă în România este anul acesta de 100.000, un procent important din numărul acestora îl reprezintă personalul din Filipine, aflat la mare căutare în rândul angajatorilor români. Situația este una îngrijorătoare deopotrivă pentru muncitorii străini care au deja avizele de muncă eliberate de către Inspectoratul General de Imigrări și se aflau pe punctul de a veni în țară, cât și pentru angajatorii români rămași fără forță de muncă, întregul lor demers fiind sistat odată cu suspendarea serviciilor consulare din cadrul Ambasadei.

Pe site-ul oficial al Ambasadei României din Manila figurează în momentul de față un anunț al suspendării activității consulare: „Începând cu data de 25.10.2022, activitatea consulară din cadrul Ambasadei României în Republica Filipine este temporar suspendată.Vom reveni cu noi informaţii în acest sens imediat ce vom avea mai multe detalii”, se arată în anunț.

De la declanșarea acestei situații a fost trimisă în atenția Ministerului de Externe și o scrisoare deschisă, prin intermediul căreia una dintre agențiile de recrutare și plasare a forței de muncă străine solicita soluționarea acestei crize și chiar indica o serie de măsuri în acest sens.

Sursa: www.wall-street.ro

Comments

comments

Apelează