fbpx

Contact

Tara din UE care va elimina cel mai repede diferentele salariale dintre barbati si femei

Se discuta din ce in ce mai des in ultimii ani despre diferentele salariale dintre femei si barbati si se cauta solutii pentru a inchide gender gap-ul.

Specialistii Expert Market au vrut sa estimeze cand vor disparea diferentele salariale dintre barbati si femei si au luat in calcul factori precum orele lucrate, sectoarele de activitate, grupele de varsta, industriile si tipul jobului.

Se pare ca Romania a iesit pe primul loc, avand cele mai mari sanse de a elimina diferentele salariale dintre femei si barbati

Se pare ca tara noastra va inchide cel mai repede gender gap-ul, mai exact in 2018, mult mai repede ca alte state membre.

“Criteriile pentru care se acorda o oferta salariala unui candidat trebuie sa vizeze urmatoarele aspecte importante: experienta, compatibilitate cu postul, studii, diverse certificari, abilitati comunicare si relationare, diverse alte soft skills. Ca atare, alegerea unui candidat in functie de genul acestuia nu trebuie sa se regaseasca intre criteriile de selectie ale nici unei companii sau cel putin sa nu reprezinte regula de recrutare intr-o firma.

In nici un caz un candidat nu ar trebui sa fie subofertat pentru ca exista un precedent al discrepantelor salariale intre femei si barbati”, sustine Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital.

In Romania, cea mai buna evolutie este in grupa de varsta 25-34 de ani

Cea mai buna evolutie privind inchiderea gender gap-ului se observa in grupa de varsta 25-34 de ani, nu in industria serviciilor dar in sectoarele cu meserii care necesita mana de lucru calificata.

La polul opus, se afla Marea Britanie, Portugalia si Ungaria

La polul opus se afla tari ca Marea Britanie, Portugalia si Ungaria unde diferentele vor disparea abia in 2067-2068.

„Cu toate ca e deranjant sa vedem in continuare ca aceasta discrepanta pe sexe persista in Uniunea Europeana, totusi e incurajator faptul ca in unele tari diferentele salariale vor fi eliminate in viitorul apropiat”, declara Michael Horrocks de la Expert Market.

 

 

Sursa: cariereonline.ro

Comments

comments

Apelează