fbpx

Contact

Tichetele de masă acordate angajaților vor fi majorate

Valoarea nominală maximă a tichetului de masă va putea fi majorată de la 15,18 lei la 20 lei, conform unui proiect de lege care urmează a primi votul final în Camera Deputaților. Potrivit legislației în vigoare, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 15,18 lei. Proiectul de lege a fost inițiat de aleșii partidului de guvernământ și modifică Legea privind acordarea biletelor de valoare, după cum a relatat anterior Profit.ro, și a fost adoptat de Senat la finele lunii septembrie. Prin urmare, este foarte posibil ca noul prag să poată fi aplicat din ianuarie.

“Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 20 de lei. Prevederile legii intră în vigoare în data de întîi a lunii următoare celei în care prezenta lege se publică în Monitorul Oficial”, prevede forma finală, avizată în comisii, a inițiativei legislative Conform inițiatorilor, “valoarea actuală nominală a unui tichet de masă este de 15,18 lei (înainte de impozitare) și nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 lei”.

Tot potrivit autorilor proiectului, valoarea pe zi a tichetului de masă din România este printre cele mai mici din Europa. Prin comparație, în Spania valoarea tichetului este 11 euro, în Belgia este 8 euro, în Franța este 11,04 euro, în Grecia este 6 euro, iar în Portugalia este 7,63 euro.

Sursa: www.profit.ro

Comments

comments

Apelează