fbpx

Contact

Tichetele de masă vor fi acordate și în continuarea doar în forma actuală

După ce ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat decizia Gvernului de a permite acordarea tichetelor de masă și sub formă de bani, acum Executivul, în urma unei întâlniri între premierul Ciolacu și ministrul Boloș, a stabilit că tichetele vor fi acordate doar în forma actuală, fără opțiunea de numerar.

Comisioanele percepute însă de firmele care emit și gestionează tichetele vor fi reduse, o condiție solicitată anterior de premierul Ciolacu.

”Bonurile de masă vor rămâne pe tichete, este eliminată opțiunea de numerar, dar, săptâmâna viitoare, Guvernul va limita, prin ordonanță de urgență, comisioanele operatorilor”, au precizat, pentru Profit.ro, surse oficiale.

Sursele citate arată că, în urma unor discuții de ultim moment cu privire la proiectul de lege pe care Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament, s-a stabilit că tichetele vor fi acordate în continuare sub forma actuală. Firmele care gestionează acest sisteme de tichete, așa cum a cerut Marcel Ciolacu, vor trebui să accepte reducerea comisioanelor menționate.

”Bonurile de masă vor rămâne pe tichete, este eliminată opțiunea de numerar, dar, săptâmâna viitoare, Guvernul va limita, prin ordonanță de urgență, comisioanele operatorilor”, au precizat, pentru Profit.ro, sursele citate.

Valoarea tichetelor de masă a fost majorată, începând cu 1 august 2023, la 35 de lei, iar începând cu 1 ianuarie 2024 va urca la 40 de lei, conform unei ordonanțe de urgență aprobate, în acest sens, de către Guvern.

Sursa: www.profit.ro

Comments

comments

Apelează