fbpx

Contact

Tinerii fără experienţă şi entry level, cele mai multe aplicări pentru un job, în februarie (platformă)

Candidaţii fără experienţă şi cei din categoria entry level (0-2 ani de experienţă) sunt categoriile profesionale care au înregistrat, în februarie, cele mai mari creşteri ale numărului mediu de aplicări pentru un loc de muncă, în comparaţie cu anul trecut, arată o analiză realizată de către reprezentanţii unei platforme online de recrutare.

Astfel, cele două segmente de candidaţi au cumulat aproximativ 500.000 de aplicări, în perioada analizată, din care aproape 225.000 de aplicări au aparţinut persoanelor fără experienţă.

Potrivit eJobs, candidaţii cu ceva mai multă experienţă în piaţă, respectiv între doi şi cinci ani, au avut o creştere cu 29% a numărului mediu de aplicări faţă de luna februarie a anului trecut, cu un total de 422.000 de aplicări.

De asemenea, cu aproape o treime a crescut rata aplicărilor pentru specialişti (23%), în timp ce managerii şi executivii au aplicat pentru un job de peste 140.000 de ori, comparativ cu media din 2020, 125.000 de ori.

Tinerii fără experienţă sau cu un nivel de experienţă de cel mult doi ani aplică preponderent în domenii precum retail, servicii, call center/BPO sau marketing/publicitate sau PR, în timp ce aplicările specialiştilor, ale celor din zona mid-level sau ale managerilor vizează domenii ca IT, banking, telecom sau farma.

În acest moment, peste 23.000 de locuri de muncă pentru Romania şi străinătate sunt disponibile pe platforma de recrutare online eJobs.

Sursa: www.agerpres.ro

Comments

comments

Apelează