fbpx

Contact

Topul județelor cu cele mai multe joburi vacante

Peste 1,3 milioane de români au aplicat pentru un loc de muncă pe internet în prima jumătate a anului 2019, potrivit Indexului locurilor de muncă realizat de OLX. Este o creștere de aproape 50 de procente față de perioada similară din 2018.

Aproape un sfert din totalul anunțurilor de angajare în perioada ianuarie-iunie 2019 au fost publicate de către angajatorii din Capitală, care au scos la concurs peste 73.000 de joburi noi.

Pe lângă București, în topul județelor în care angajatorii au scos la concurs peste 10.000 de locuri de muncă se mai află Cluj, Constanța, Iași și Brașov.

De cealaltă parte, aproximativ 200.000 de candidați, adică 15% din totalul celor peste 1,3 milioane de utilizatori care au aplicat pentru un job în primul semestru din 2019, sunt din regiunea București – Ilfov.

În topul județelor cu mai mult de 50.000 de candidați pentru joburile scoase la concurs se mai află Cluj, Brașov, Constanța și Iași.

Pentru a găsi angajații de care au nevoie, angajatorii caută în medie, în jur de 11 zile, pentru bone sau menajere și 19 zile, pentru personal hotelier, lucrători în restaurant și logistică.

Durata medie a închiderii unui anunț de angajare publicat în secțiunea OLX Locuri de muncă variază între 11 zile (pentru ”bone-menajere”) și 19 zile (pentru ”personal hotelier- restaurant” și logistică).

Una dintre cele mai dinamice zone de pe piața muncii este HoReCa, adică hoteluri si restaurante. Pentru cele peste 22.300 de locuri de muncă publicate în perioada ianuarie-iunie 2019, angajatorii au primit peste 800.000 de candidaturi.

Un candidat din categoria ”Personal hotelier – restaurant” aplică, în medie, la trei joburi din această categorie, apoi își îndreaptă atenția și către alte categorii.

În ceea ce privește numărul de poziții scoase la concurs, companiile din București și din județul Ilfov au publicat cele mai multe anunțuri de angajare în domeniul HoReCa, restectiv peste 5.300. Urmează Constanța, cu peste 2.800 de locuri de muncă publicate, Brașov, peste 1.500, și Cluj, peste 1.200 de anunțuri de angajare publicate.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Comments

comments

Apelează