fbpx

Contact

Tot mai mulți angajați care au sub 30 de ani își fac pensie facultativă – sondaj BenefitOnline. Topul beneficiilor primite de angajați

Tichetele de masă, cadourile, turismul intern, decontarea transportului la serviciu și serviciile de sănătate sunt beneficiile alese, în 2019, de cei mai mulți angajați români prin intermediul platformei BenefitOnline.ro, potrivit unui studiu făcut pe mai bine de 300 de companii private care au folosit această platformă de beneficii la finalul anului 2019. “Pensiile private devin un beneficiu tot mai interesant pentru toți angajații, și ne așteptăm la o creștere și în perioada următoare, pe fondul unei tendințe observate în ultimii doi – trei ani, când vârsta la care angajații contractează o pensie privată facultativă a început să scadă sub pragul de 30 de ani”, spune Adrian Sârbu, cofondatorul platformei BenefitOnline.

Sondajul BenefitOnline.ro analizează beneficiile primite de peste 183.000 de angajați de la peste 300 de companii din mediul privat, care utilizau platforma de beneficii flexibile BenefitOnline.ro la finalul lui 2019. Aceștia reprezintă circa 5% din totalul forței de muncă privată din România. Tendință: angajații încheie pensii private de la vârste sub 30 de ani “Pensiile private devin un beneficiu tot mai interesant pentru toți angajații, și ne așteptăm la o creștere și în perioada următoare, pe fondul unei tendințe observate în ultimii doi – trei ani, când vârsta la care angajații contractează o pensie privată facultativă a început să scadă sub pragul de 30 de ani”, spune Adrian Sârbu, cofondatorul platformei BenefitOnline.
Majoritatea utilizatorilor platformei BenefitOnline sunt femei. Acestea au cheltuit mai mult pentru transport, sănătate, sport & wellness, modă & frumusețe, activități culturale (tichete culturale, cel mai nou beneficiu deductibil disponibil), training-uri și cursuri de limbi străine. Bărbații au alocat bugete mai mari pentru pensii private, produse Telecom & ElectroIT, HoReCa și în categoria recent introdusă pe BenefitOnline.ro – Donații.

Bugetul mediu lunar oferit angajaților în 2019 a fost de 400 de lei Bugetul mediu lunar pentru beneficii oferit fiecărui angajat de către compania angajatoare în 2019 a fost de aproximativ 400 de lei, buget brut. În medie, angajații au cheltuit 230 de lei pentru o achiziție din categoria beneficiilor flexibile pe BenefitOnline.ro. Platforma le oferă acestora și posibilitatea de a cumula bugetele primite pe mai multe luni, dar unele achiziții pot fi plătite inclusiv din bani proprii ai angajaților, prin intermediul cardului. Cel mai scump beneficiu achiziționat anul trecut a fost o vacanță în România, în valoare de 12.000 de lei, pentru care angajatul a plătit cu vouchere de vacanță. Voucherele de vacanță sunt, alături de tichetele de masă, tichetele cadou și tichetele culturale, principalele beneficii deductibile cumpărate în platforma BenefitOnline.ro. Suma totală alocată de companiile care folosesc BenefitOnline.ro pentru beneficiile angajaților lor a ajuns anul trecut la 227 de milioane de lei și e aproape dublă față de nivelul din 2018.

Sursa: www.economica.net

Comments

comments

Apelează