fbpx

Contact

Toți angajații Electrocentrale Galați – concediați

Toți salariații producătorului de energie și abur industrial Electrocentrale Galați, controlat indirect de Ministerul Economiei prin societatea Electrocentrale Grup și aflat în insolvență din 2014, vor fi concediați, potrivit unui document oficial.

Subiectul va fi discutat în următoarele zile la nivelul companiei. Anul trecut, Electrocentrale Galați a avut un număr mediu de 242 de angajați.

Este pregătită și valorificarea unui număr de 27.751 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră de tip EUA, ceea ce, la actualul preț mediu de circa 25 euro/certificat de pe piața europeană de profil, ar însemna o încasare de aproximativ 700.000 euro (3,4 milioane lei).

Electrocentrale Galați are elaborat un plan de reorganizare, care însă nu a fost aprobat de către acționarul său unic, Electrocentrale Grup, entitate controlată 100% de către Ministerul Economiei. Mai precis, la AGA convocată pe 2 iulie, Electrocentrale Grup nici nu s-a prezentat și nici nu a trimis vreun punct de vedere, astfel că planul de reorganizare nu poate fi deocamdată depus la instanță.

O sursă foarte importantă de bani pentru eventuala redresare financiară a Electrocentrale Galați ar fi o posibilă rambursare de TVA de 45,74 milioane lei, generată de o creanță istorică a producătorului de energie asupra Apaterm SA, operatorul sistemului centralizat de încălzire din municipiul dunărean, creanță la care Electrocentrale Galați a renunțat. ANAF a respins solicitarea de rambursare, după care compania a contestat respingerea în instanță și a avut câștig de cauză, însă Fiscul a făcut recurs, iar ultimul cuvânt îl va avea Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Sursa: www.profit.ro

Comments

comments

Apelează