fbpx

Contact

Toţi medicii UPU-SMURD Bihor au demisionat în bloc

Toţi cei 40 de medici ai UPU-SMURD Bihor au demisionat în bloc, după ce Consiliul Local Oradea a decis reducerea unor sporuri. Şi asistenţii spun că vor recurge la acelaşi gest. Fostul şef al UPU-SMURD Bihor, Hadrian Borcea, care a demisionat din funcţie vinerea trecută, a declarat, marţi, că până în 14 mai medicii rămân şi asigură activitatea, având o perioadă de preaviz.

”Toţi cei 40 de medici din cadrul UPU-SMURD Bihor au demisionat în bloc luni, pe asistenţi i-am rugat să mai aştepte, sunt mulţi tineri, au probleme. 60 de asistenţi din 90 au semnat demisia, dar nu au înregistrat-o. Până luni, 14 mai, medicii rămân şi asigură activitatea, au o perioadă de preaviz. Se caută soluţii, au fost identificate câteva, se fac calcule”, a spus Borcea.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor, Gheorghe Carp, a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX, că speră ca în cursul zilei să fie găsită soluţia pentru detensionarea situaţiei. Angajaţii UPU – SMURD din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea ameninţau de vineri cu demisia în bloc, după ce Consiliul Local Oradea a decis reducerea unor sporuri, care înseamnă o pierdere de sute de lei din veniturile lunare.

Hadrian Borcea declara, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că noul sistem de sporuri a dus la afectarea personalului medical care lucrează în condiţii deosebite. Potrivit acestuia, sporurile în UPU-SMURD erau de 100% în luna februarie, dar s-a ajuns la reducerea lor între 55 şi 85%.

Sursa: Mediafax

Comments

comments

Apelează