fbpx

Contact

Trei sferturi dintre angajaţii români se aşteaptă la salarii mai mici de la 1 ianuarie 2018

Trecerea contribuţiilor CAS şi CASS în sarcina angajaţilor de la 1 ianuarie 2018 reprezintă principalul motiv pentru care 76% dintre angajaţi se aşteaptă la o scădere a salariilor nete, potrivit unui sondaj efectuat de portalul Undelucram.ro.

Astfel, majoritatea angajaţilor sunt de părere că nu vor fi ajutaţi de companii să recupereze diminuarea estimată de 14% a salariului net.

”Întrebaţi dacă se aşteaptă ca angajatorii să modifice salariul brut în aşa fel încât salariul net să nu fie afectat, 76% dintre participanţii la sondaj au răspuns negativ. În general, bărbaţii sunt mai optimişti în această privinţă (68% dintre ei nu se aşteaptă la mărirea salariului brut) decât femeile (86%)”, se arată în studiu.

Totodată, 54% dintre respondenţi consideră că măsurile anunţate de guvern nu vor fi implementate de la începutul anului viitor. În cazul în care ar face abstracţie de trecerea contribuţiilor în sarcina lor, 59,3% dintre respondenţi au răspuns că aşteaptă o creştere minoră a salariului, de până la 5%.

”În ceea ce priveşte creşterea salariilor, 14% dintre angajaţi aşteaptă o creştere a salariului cuprinsă între 16-25 procente, 7.7% consideră că salariul li s-ar putea mări cu 11 şi 15 procente, în timp ce 19% dintre respondenţii sondajului se aşteaptă la o creştere salarială cuprinsă între 6 şi 10 procente”, se arată în comunicat.

În privinţa creşterii salariilor, femeile sunt mai optimiste: 25% din respondente sunt de părere că vor primi un salariu mai mare cu peste 16%, în timp ce doar 11% din bărbaţi au aşteptări la acest nivel.

Sursa: news.ro

Comments

comments

Apelează