fbpx

Contact

Un fotbalist cere o indemnizatie pentru cresterea copilului in valoare de 60.000 de lei

Fotbalistul Claudiu Voiculet, vicecampion in 2015 cu ASA Targu Mures, a solicitat o indemnizatie de crestere a copilului in valoare de 90.000 de lei lunar.

Acesta a decis sa ia o pauza de la cariera

Fotbalistul a decis sa ia o pauza de la cariera si sa se ocupe de cresterea copilului.

“Nu vad de ce e asa mare circ. Acum e povestea cu plafonarea indemnizatiilor si probabil de aceea sunt dat eu exemplu. Dosarul e depus si trebuie sa obtin. Ce, fotbalistii nu au voie? E vorba de 60.000 de lei. Aveam de ales ori o tara straina ori asta. Am ales sa ma ocup de cresterea copilului. Ultima perioada din fotbal mi-a lasat un gust amar, chiar nu mai doream sa joc in Liga I. Nici afara n-am vrut sa merg sa joc. Am 32 de ani si de la 14 ani sunt tot plecat de acasa. Mi-a ajuns si vreau sa ma ocup si eu de ale mele”, a declarat Claudiu Voiculet.

Daca se aproba, Voiculet ar intra in top-ul parintilor care beneficiaza de cele mai mari indemnizatii din Romania.

Cea mai mare indemnizatie din tara depaseste  159.000 de lei

Momentan, cea mai mare indemnizatie de crestere a copiului este acordata, in prezent, unui avocat din Bucuresti si depaseste 159.000 de lei.

In top urmeaza:

  • un constantean (141.000 de lei);
  • un bucurestean (95.000 de lei);
  • o persoana din Constata (88.000 de lei).

Ministrul Muncii isi doreste plafonarea indemnizatiilor

„Anul trecut era 3.400 lei aceasta suma, dupa care s-a scos efectiv plafonul si a devenit un haos generalizat. Sa iei 35.000 euro timp de doi ani de zile de la statul roman doar pentru ca ai un copil in crestere este mult prea mult. Nu exista asa ceva in toata aceasta lume. Am spus ca se transforma intr-o industrie pentru ca, fata de anul trecut unde pana la jumatatea anului am platit o suma, aceeasi suma de bani am platit-o acum in primele trei luni de zile”, a declarat Olguta Vasilescu.

Ministrul ar opta pentru plafonarea la 8.000 de lei pe luna

„Deocamdata analizam, intre 5.000 si 10.000 lei va fi (n.r. plafonul). Asa cum v-am spus, sunt foarte putine persoane care vor fi afectate, dar in mod cert vom opri o industrie. Probabil ca cea mai potrivita varianta va fi undeva la 8.000 lei, care este o suma foarte corecta”, a adaugat ministrul Muncii.

 

Sursa: prosport.ro

 

Comments

comments

Apelează