fbpx

Contact

Un oraș din SUA le cere pensionarilor și gospodinelor să se angajeze din cauza crizei forței de muncă

Un oraș din nordul statului american California le cere pensionarilor, gospodinelor și studenților să își ia un job pentru a ameliora criza forței de muncă, relatează Business Insider.

Viceprimarul din Folsom a încheiat un parteneriat cu camera de comerț locală pentru a lansa o campanie care să încurajeze aceste grupuri de persoane să lucreze până la 20 de ore pe săptămână timp de 6 luni la afaceri locale care nu reușesc să găsească muncitori, potrivit CBS Sacramento.

Tot mai multe orașe și state din SUA analizează metode neconvenționale de a ameliora criza forței de muncă, o problemă resimțită la nivel național care amenință să deraieze relansarea economică a țării după pandemie.

Afacerile din retail și sectorul ospitalier au fost printre cele mai afectate de criză în contextul în care muncitorii s-au săturat de salariile mici, programul lung și clienții nepoliticoși, hotărând să renunțe la slujbe. Strategia care funcționează? În unele locuri strategia de a atrage adolescenți și pensionari a funcționat. Rata de angajare a adolescenților a atins vara aceasta cel mai ridicat nivel al său după 2008 după ce afacerile cu probleme s-au reorientat către tineri.

Mai mult, potrivit Biroului de Statistică al SUA, peste 2,5% din angajații ieșiți la pensie au decis să se întoarcă la muncă doar luna trecută, tentați probabil de salariile mai mari.

Sursa: www.profit.ro

Comments

comments

Apelează