fbpx

Contact

Un tribunal a decis că un bărbat care a căzut în casă, mergând din pat la calculator, a suferit accident de muncă

Un tribunal german a decis că un bărbat care a alunecat în timp ce parcurgea cei câțiva metri dintre pat și biroul de la care lucra de acasă poate cere despăgubiri pentru accident de muncă, din moment ce, tehnic, se afla în drum spre muncă, scrie The Guardian.

Bărbatul lucra de acasă și, în timp ce cobora scara în spirală din dormitorul său la etajul de dedesubt, unde avea biroul, a alunecat și și-a rupt spatele, a constatat tribunalul.

Instanța a mai notat că angajatul își începea de obicei munca de acasă „imediat, înainte de a mânca micul dejun”, dar nu a detaliat de ce acest amănunt ar fi relevant pentru caz.

Ulterior, a precizat că asigurarea pentru accident de muncă se acordă doar în cazul „primului” drum spre birou, dând de înțeles că un drum spre bucătărie pentru mic-dejun după ce deja a început munca de acasă ar putea fi respins ca fiind în interes de serviciu.

Firma de asigurări a refuzat cererea angajatuluii de a-i acoperi factura spitalizării. Două instanțe inferioare nu s-au pus de acord dacă scurtul drum prin casă este echivalent cu drumul spre muncă, însă curtea federală a decis că „primul drum de dimineață din pat până la biroul din acasă este asigurat ca fiind drum spre serviciu”.

„Reclamantul a suferit un accident de muncă după ce a căzut dimineață în drum spre biroul său de acasă”, a decis instanța federală.

„Dacă activitatea asigurată este desfășurată la domiciliul asiguratului sau în altă locație, asigurarea acoperă aceste situașii în aceeași măsură ca atunci când activitatea este desfășurată șa sediul companiei”, se mai arată în decizia instanței.

Sursa: www.digi24.ro

Comments

comments

Apelează