fbpx

Contact

Unde este România în Uniunea Europeană: 1 din 7 angajaţi români este în risc de sărăcie. Media europeană este de 1 din 10

Ponderea angajaţilor români care se află în zona riscului de sărăcie a scăzut în ultimii 10 ani în România cu 2,4 puncte procentuale, dar a rămas în continuare cea mai mare din Uniunea Europeană: aproape 1 din 7 angajaţi din România (15,3%) se afla în risc de sărăcie în 2018, arată datele Comisiei Europene.

Media europeană a ponderii angajaţilor în risc de sărăcie este de aproximativ 1 din 10. Surprinzător, Luxemburg se află de asemenea în plutonul ţărilor cu cea mai mare pondere a angajaţilor aflaţi în risc de sărăcie (13,5%), în vreme ce Bulgaria se situează în jurul mediei europene, la fel ca Polonia.

La polul opus, doar 3 din 100 de angajaţi din Finlanda se află în zona riscului de sărăcie, situaţie similară cu cea din Cehia (3,4%).

Potrivit metodologiei Eurostat, definiţia riscului de sărăcie este un nivel al veniturilor aflat la mai puţin de 60% din mediana veniturilor disponibile în totalul populaţiei.

Sursa: www.zf.ro

Comments

comments

Apelează