fbpx

Contact

Uniunea TESA din Sănătate acuză că discriminarea personalului TESA continuă și amenință cu grevă generală

Uniunea TESA din Sănătate reclamă discriminarea personalului ”cu neruşinare”, întrucât HG 1035 /2020 şi OUG 209/2020, care reglementează acordarea sporului de epidemie, omit personalul tehnic economic şi administrativ din sănătate. ”Sau veţi face dreptate sau veţi avea parte de o grevă generală a personalului TESA”, au transmis sindicaliştii.

”Discriminarea personalului TESA continuă cu neruşinare! HG 1035 /2020 şi OUG 209/2020, care reglementează acordarea sporului de epidemie OMIT din NOU personalul tehnic economic şi administrativ din sănătate! De parcă noi n-am avea de a face cu virusul, de parcă sute dintre noi în aproape toate spitalele nu s-au infectat? ! De parcă nu am avea şi noi colegi decedaţi!!!! În contrast, întreg personalul medico-sanitar şi auxiliar-sanitar din spitalele care tratează pacienţi Covid vor primi spor de pandemie între 75 şi 85 %”, a transmis, marţi, Uniunea TESA din Sănătate.

Sindicaliştii apreciază că, în loc să îndrepte conceptul de tratament discriminatoriu în sănătate, indus de fosta guvernare PSD, ”Guvernul liberal nu face decât să dea COPY -PAST şi să creeze noi situaţii discriminatorii faţă de personalul nemedical din sănătate”. â

”În sănătate există o singură-unică echipa şi toţi salariaţii, din toate sectoarele trebuie motivaţi. Vrem să vedem un nou prim ministru curajos, care să pună capăt discriminării ruşinoase din sănătate. Tot vă schimbaţi, tot vă rotiţi, tot vă demiteţi şi vă re-numiţi de ne-aţi înnebunit dar NIMIC nu vedem rezolvat pentru cei discriminaţi. Sau veţi face dreptate sau veţi avea parte de o grevă generală a personalului TESA”, au mai transmis sindicaliştii.

Guvernul a adoptat, la finalul lunii noiembrie, noi reglementări privind sporul pentru conditii de munca deosebit de periculoase de care beneficiază personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar implicat în gestionarea cazurilor Covid-19.

Este vorba despre Hotărârea pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 153/2018 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare “Sănătate şi asistenţă socială” şi Ordonanţa de Urgenţă privind reglementarea unor măsuri în domeniul sănătăţii cauzate de evoluţia răspândirii infecţiilor determinate de virusul SARS-Cov-2.
Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează