fbpx

Contact

Valoarea tichetului de masa ar putea creste

In prezent, valoarea unui tichet de masa este de 9 lei.

Piata tichetelor de masa depaseste un miliard de euro

2 milioane de salariati primesc acest tip de beneficiu, aferent unui numar de 252 de zile lucratoare pe an, ridicand valoarea pietei tichetelor la un miliard de euro.

Deputatii din Comisia de Munca au adoptat un amendament care permite cresterea valorii bonului de masa

Deputatii au adoptat un amendament care urmareste cresterea valorii bonurilor de masa, urmand ca raportul sa ajunga in plen saptamana aceasta, Camera Deputatilor fiind for decizional.

“Este iniţiativa unor colegi de-ai nostri prin care se propunea posibilitatea maririi (valorii tichetului de masa-n.r.) pana la 13 lei, ramanand valoarea actuala in vigoare si doar posibilitatea angajatorului de a mari valoarea acestor tichete. A fost un amendament al doamnei Andreea Paul care a crescut valoarea la 15 lei. A fost adoptat”, a informat presedintele Comisiei de munca, Adrian Solomon.

Guvernul se opune maririi

Se pare ca Guvernul se opune acestei masuri, iar Adrian Solomon este de parere ca motivul este legat de faptul ca este an electoral.

In forma adoptata de Senat, este prevazut ca “valoarea nominala a unui tichet de masa nu poate depasi suma de 13 lei la data aplicarii prevederilor prezentei legi”.

Marirea valorii la 15 lei poate avea un impact pozitiv asupra bugetului de stat

Presedintele Comisiei de Munca sustine ca bugetul de stat nu va suferi pierderi, cum tichetele nu sunt alocate din acesta. Mai mult, tichetele sunt purtatoare de TVA si fiind cheltuite in comert, vor aduce venituri in plus.

Angajatorii nu sunt obligati sa creasca valoarea tichetului

Angajatorii vor decide daca vor creste sau nu valoarea tichetului la 15 lei, masura nefiind obligatorie.

 

Sursa: zf.ro

Comments

comments

Apelează