fbpx

Contact

Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari și diplomați. Impozit de 30% pentru pensiile speciale peste 6.700 de lei

pensionare la 70 de ani

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat că a depus luni amendamentele privind legea pensiilor speciale, iar premierul Nicolae Ciucă a explicat că amendamentele vin în urma discuțiilor purtate de ministrul Muncii la Bruxelles, adăugând că „alături de Legea Pensiilor și Legea Salarizării, se completează pachetul de reforme pe care România trebuie să și-l asume în acest an prin PNRR, oferind sustenabilitate și echitate sistemului public de salarii și pensii”.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au bătut palma pe desființarea câtorva pensii speciale. Majoritatea rămân, dar vor fi supraimpozitate cu 30%. Impactul nu va fi major – suma impozitată va fi mică. Noile modificări pentru pensiile speciale: pensiile în plată, impozitate cu 30% pentru ce depășește 6.700 de lei creșterea vârstei de pensionare la 65 de ani (până în 2035) calcularea pensiei cu raportare la întreaga perioadă de cotizare (cel puțin 25 de ani) eliminarea unor categorii de pensii speciale pensiile militare vor fi supuse reformei nu se mai pot cumula pensiile speciale.

„Aceste modificări au ca scop eliminarea unor abuzuri şi inechităţi care au durat prea multă vreme”, a mai explicat liderul PSD.

El a adăugat că astfel România va îndeplini condiţiile necesare pentru a primi tranşa de aproape trei miliarde euro din PNRR.

Sursa: www.digi24.ro

Comments

comments

Apelează