fbpx

Contact

Veniturile totale medii lunare au fost de 5.476 lei pe gospodărie în trimestrul I

Veniturile totale medii lunare au reprezentat în trimestrul I 2021, în termeni nominali, 5.476 lei pe gospodărie şi 2.157 lei pe persoană, iar cheltuielile totale ale populaţiei s-au ridicat în medie la 4.640 lei lunar pe gospodărie (1.828 lei pe persoană), respectiv 84,7% din nivelul veniturilor totale, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Veniturile băneşti au fost, în medie, de 5.070 lei lunar pe gospodărie (1.997 lei pe persoană), iar veniturile în natură de 406 lei lunar pe gospodărie (160 lei pe persoană). Salariile şi celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri (68,1% din veniturile totale ale gospodăriilor).

INS menţionează că la formarea veniturilor totale ale gospodăriilor au contribuit, de asemenea, veniturile din prestaţii sociale (20,0%), veniturile în natură (7,4%), în principal contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (6,3%), veniturile din activităţi neagricole independente (1,6%), veniturile din agricultură (1,2%), precum şi cele din proprietate şi vânzarea de active din patrimoniul gospodăriei (0,8%).

Instituţia precizează că mediul de rezidenţă influenţează diferenţele de nivel şi, mai ales, de structură între veniturile gospodăriilor dintre mediul urban şi mediul rural.

Sursa: www.economica.net

Comments

comments

Apelează