fbpx

Contact

Victorie fara precedent pentru soferii Uber din UK

Tribunalul pentru Ocuparea Fortei de Munca din Londra a luat o hotarare fara precedent in cazul soferilor Uber.

Munca soferilor Uber a contribuit la succesul companiei

Soferii Uber muncesc ore in sir pentru a-si acoperi costurile de baza iar fara munca lor, compania Uber nu ar fi ajuns o corporatie globala de succes.

Uber considera ca soferii nu lucreaza pentru companie

Uber consiera ca soferii nu ar trebui sa beneficieze de drepturile impuse  pentru lucratori de legislatia muncii, cum nu este o companie de taxi si considera ca soferii lucreaza pe cont propriu.

Noua hotarare va avea un impact urias

Hotararea tribunalului nu va impacta doar cei 30.000 de soferi Uber din Londra, Anglia sau Wales ci va avea un efect asupra tuturor industriilor care profita de acest tip de falsa incadrare in ce priveste ocuparea fortei de munca.

Soferii Uber vor beneficia de drepturile prevazute de legislatia muncii

In urma hotararii, soferii Uber si alti lucratori in conditii asemanatoare, vor beneficia de drepturile prevazute de legislatie la locul de munca.

Portita care permitea angajatorilor sa ofere salarii mici si si sa evite acordarea drepturilor prevazute de lege, este inchisa.

Soferii si lucratorii vor primi salariul minim si concediu de odihna platit

Soferii Uber si lucratorii care se incadreaza in categoriile acoperite de hotarare, vor beneficia de drepturile prevazute in legislatia muncii, inclusiv de dreptul la un salariu minim pe economie si la concediu de odihna platit.

Durata concediului si plata pe care acestia vor avea dreptul sa o primeasca, urmeaza sa fie stabilite.

 

Sursa: leighday.co.uk

Comments

comments

Apelează