fbpx

Contact

Vrei sa obtii o promovare la locul de munca? 6 obiceiuri pe care trebuie sa le incluzi in rutina de la job

Pentru a obtine o promovare la job nu e suficient doar sa iti indeplinesti responsabilitatile cu seriozitate si profesionalism. Pentru ca o promovare nu se intampla peste noapte, angajatii trebuie sa demonstreze managerilor ca sunt dedicati jobului si ca sunt pregatiti sa isi asume si mai multe responsabilitati. Daca obiectivul tau este sa fii promovat in perioada urmatoare, atunci ar trebui sa incluzi in rutina de la job cateva obiceiuri mai mult decat utile.

Poarta-te ca un lider
Demonstreaza-le sefilor tai ca ai abilitati care te pot face un lider bun, chiar daca nu ai inca un rol in managementul companiei. Te masura ce iti vei asuma rolul de lider, sefii tai nu vor avea nicio umbra de indoiala ca esti potrivit pentru o noua pozitie in companie. Trucul este sa demonstrezi ca ai calitatile necesare unui lider si nu sa “faci pe seful” cu colegii tai, scrie forbes.com. Un lider adevar inspira incredere si profesionalism, construieste relatii solide cu colegii sai, este un bun comunicator si stie cum sa motiveze oamenii pentru a fi mai buni in fiecare zi.

Fii un om de echipa
Angajatii care stiu sa lucreze in echipa si care sunt atenti la cerintele si nevoile colegilor au sanse mai mari sa fie promovati, spre deosebire de cei care prefera sa lucreze singuri la proiecte si nu vor sa se integreze. Urmareste proiectele la care lucreaza colegii tai si ofera-le ajutorul inainte ca ei sa ti-l ceara. De asemenea, colaboreaza cu colegii din celelalte departamente si sustine-le ideile in fata sefilor. Demonstreaza ca investitiile pe care le faci la job, de timp, energie, idei, sunt pentru binele companiei si nu pentru castigul tau personal.

Nu te opri din invatat
Faptul ca esti autodidact sau ca esti intr-un proces continuu de invatare demonstreaza ca iti iei foarte in serios cariera si esti pregatit sa treci la urmatorul nivel. Oportunitatile de invatare sunt nenumarate, mai ales intr-o companie mare. Te poti inscrie la cursuri de specializare sau la trainguri de dezvoltare persoanala sau poti incerca mai mult de atat, ceva care sa te scoata din zona de confort – sa accepti sa lucrezi la proiecte cat mai variate.

Stabileste-ti un obiectiv
Pentru a-ti demonstra abilitatile, stabileste-ti permanent obiective pe care sa le si realizezi. Faptul ca ai obiective clare catre care te indrepti ii arata sefului tau ca esti concentrat pe un plan de cariera, iar daca le si indeplinesti, vei demonstra ca esti capabil sa realizezi ceea ce iti propui. In plus, a lucra cu obiective bine trasate inseamna ca ai si rezultate palpabile cu care poti demonstra apoi ca esti pregatit pentru o promovare.

Anunta-ti planurile
Nu presupune ca seful tau stie ca vrei sa fii promovat, pentru ca nu toti colegii tai isi doresc sa isi asume mai multe responsabilitati decat au deja. Este datoria ta sa stai de vorba cu managerul si sa ii spui care sunt obiectivele tale. Asigura-te ca acesta a inteles bine ce aspiratii ai si ca te poate ajuta in procesul de promovare.

Fii constant
Daca vrei sa fii promovat, nu e suficient doar sa iti faci treaba bine la job din cand in cand. Fii concentrat si constant. Asigura-te ca lucrezi tot timpul la cel mai bun nivel posibil. Angajatii care ajung sa fie promovati sunt dintre cei care au cele mai bune rezultate, iar munca lor este apreciata atat de colegii lor, cat si de manageri.

Nu uita ca promovarea este un proces de durata, care nu se intampla de azi pe maine, inarmeaza-te cu rabdare si nu iti crea frustrari daca dureaza mai mult decat te-ai fi asteptat. Cata vreme vei munci si vei avea performante, vei obtine si promovarea mult dorita.

Sursa: www.wall-street.ro

Comments

comments

Apelează