fbpx

Contact

Zilele de 6 ianuarie – Sărbătoarea Botezului Domnului şi 7 ianuarie -Soborul Sfântului Proroc loan Botezătorul, declarate zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, a stabilit Parlamentul

Camera Deputaţilor a votat, miercuri, proiectul de lege iniţiat de preşedintele partidului, Marcel Ciolacu şi liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, care prevede că zilele de 6 (Sărbătoarea Botezului Domnului) şi 7 ianuarie (Soborul Sfântului Proroc loan Botezătorul) să fie declarate zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Proiectul a trectu tacit de Senat şi a fost adoptat de Camera Deputaţilor, ca for decizional, astfel că legea merge la promulgare.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art.139 alin.(1) din Legea nr.53/2003, urmărindu-se instituirea, ca zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, a zilelor de 6 ianuarie – Botezul Domnului şi 7 ianuarie – Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul.

Iniţiatorii precizau că în România, potrivit datelor oficiale furnizate de ultimul recensământ din anul 2011, 16.307.004 cetăţeni români sunt creştini ortodocşi, ceea ce reprezintă 86,45% din populaţia totală declarată a ţării.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează