fbpx

Contact

35.000 de angajaţii din IT pot pierde trei milioane de euro lunar

35.000 de angajaţii din IT pot pierde trei milioane de euro lunar, după schimbarea taxării muncii de la 1 ianuarie 2018. Înseamnă în medie 85 de euro, ceea ce nu e puţin. Zeci de mii de IT-işti se pregătesc de salarii scăzute, închideri de firme şi plecarea la joburi în afara ţării. Calculele aparţin patronatului din industriei IT, care mai avertizează că schimbările legislaţiei fiscale vor frâna dezvoltarea sectorului, unul dintre cele mai dinamice din economie. Reprezentanţii industriei spun că nu au mai primit de la Guvern ordonanţa promisă după modificările fiscale, prin care salariile nete să fie păstrate la nivelul actual.

Acum finanţele au venit cu o altă promisiune, dar deocamdată e privită cu rezerve.

Trecerea în sarcina angajatului a unor contribuţii sociale de 35% şi apariţia unui impozit pe venit de 10%, de care sectorul era scutit până acum, va duce la o reducere a venitului net. Modificările legislative vor duce la scăderea salariilor în acest domeniu cu 6,5%, spun patronatele. Reprezentanţii partidului aflat la putere promiteau altceva.

Mihai Tudose, premierul României: „Pentru această categorie vom da o ordonanţă care să echilibreze lucrurile, astfel încât niciun salariat din IT să nu-i scadă veniturile. În curs de rezolvare…săptămâna viitoare!”

Sursa: digi24

Comments

comments

Apelează