fbpx

Contact

70 % dintre persoanele care şi-au luat al doilea job au făcut-o pentru suplimentarea veniturilor pe termen lung (sondaj)

Nevoia de suplimentare a veniturilor pe termen lung este principalul motiv pentru care şi-au luat un al doilea job 70% dintre respondenţii celui mai recent sondaj derulat de o platformă de recrutare, 8,2% au făcut acest pas doar pentru o perioadă scurtă de timp, pentru a strânge banii necesari unei achiziţii costisitoare pe care nu şi-o permiteau la acel moment, iar 6,7% spun că aşa au lucrat toată viaţa.

Potrivit sursei citate, pentru 10,6% primul job nu era suficient de solicitant şi au putut, astfel, să se angajeze şi în altă parte, iar 5% vor să facă o schimbare de carieră, însă nu sunt siguri ce li s-ar potrivi şi, pentru o perioadă, au decis să încerce două joburi diferite, în paralel.

“Odată cu intrarea în normalitate a stilului de muncă remote, angajaţii au devenit mai stăpâni pe felul în care îşi gestionează timpul şi pot, astfel, să jongleze mai uşor cu două joburi. Chiar şi în aceste condiţii, cei mai mulţi dintre ei (72%) aleg să adauge un job part time locului de muncă de bază pe care îl au şi care este full time. 13% susţin, în paralel, două locuri de muncă full time, 6% două part time, iar 9% au un job de luni până vineri şi încă un job în weekend-uri”, a declarat Ana Călugăru, head of communications în cadrul eJobs România, conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

Românii nu mai fac un secret din faptul că lucrează, simultan, în două locuri diferite, jumătate dintre respondenţi declarând că ambii angajatori ştiau şi de celălalt job, 23% spun că doar unul dintre angajatori fusese informat asupra acestui lucru, iar 21% au preferat să păstreze doar pentru ei această informaţie.

Întrebaţi ce li se pare cel mai greu atunci când ai două joburi, 6 din 10 au menţionat păstrarea unui echilibru între viaţa personală şi profesională. Pentru un sfert dintre participanţii la studiu este dificil să-şi gestioneze timpul dedicat muncii iar 10% spun că este foarte complicat să performeze în ambele locuri.

Astfel, 40% dintre cei chestionaţi declară că, în momentul în care unul dintre cele două locuri de muncă le-ar aduce un salariu suficient pentru nevoile lor financiare lunare, ar renunţa la cel de-al doilea job. Aproape un sfert ar face acelaşi lucru dacă ar ajunge să se simtă epuizaţi din punct de vedere fizic sau emoţional sau dacă nu ar reuşi să mai menţină un echilibru între viaţa personală şi cea profesională (17,3%). 6,7% nu ar putea să aibă două joburi în paralel dacă nu ar mai putea lucra de acasă, iar 3,3% declară că vor renunţa la a doua sursă de venit imediat ce vor strânge banii necesari pentru o achiziţie importantă pe care o plănuiesc pentru perioada următoare, dar pe care nu şi-o permit încă. 8,5% dintre respondenţi nu iau în calcul sub nicio formă varianta de a rămâne cu un singur job.

47,4% dintre participanţii la sondaj cred că pot duce pe termen lung două joburi simultan, iar 52,6% consideră că este imposibil să lucrezi mai mult de 1 an în două locuri, în acelaşi timp.

Sondajul a fost realizat în luna iulie, pe un eşantion de 1.200 de respondenţi.

Sursa: Agerpres

Comments

comments

Apelează