fbpx

Contact

Adoptarea telemuncii în pandemie evidenţiază problemele legate de subfinanţarea zonei de apărare cibernetică (studiu)

Peste jumătate dintre respondenţi (56%) sunt de părere că organizaţiile lor au ocolit procesele de securitate cibernetică pentru a facilita implementarea noilor cerinţe legate de telemuncă şi de un regim de muncă flexibil, potrivit raportului EY Global Information Security Survey 2021.

“Adoptarea noilor practici de muncă în contextul pandemiei a expus companiile la atacuri cibernetice tot mai numeroase şi mai sofisticate şi a adus în prim plan subfinanţarea mijloacelor de apărare cibernetică”, susţin autorii cercetării.

Raportul EY Global Information Security Survey 2021 a sondat opiniile a peste 1.000 de lideri din domeniul securităţii cibernetice din cadrul companiilor din toată lumea.

În acelaşi timp, liderii în securitate cibernetică declară că nu au fost niciodată mai preocupaţi ca acum de capacitatea lor de a gestiona ameninţările cibernetice (43%). Peste trei sferturi dintre aceştia (77% faţă de 59% conform ediţiei anterioare a GISS) avertizează în privinţa creşterii numărului de atacuri cibernetice cu impact puternic în ultimele 12 luni, cum ar fi cele de tip “ransomware”.

În pofida ameninţării tot mai mari a atacurilor cibernetice, bugetele pentru securitatea cibernetică rămân la un nivel redus în raport cu cheltuielile totale cu tehnologia informaţiei, potrivit ediţiei din acest an a GISS. “Deşi organizaţiile respondenţilor au înregistrat venituri medii de 11 miliarde de dolari în ultimul exerciţiu financiar, valoarea medie a cheltuielilor cu securitatea cibernetică a fost de doar 5,28 milioane de dolari”, susţin autorii studiului.

Aproape patru din zece respondenţi (38%) atrag atenţia că bugetul organizaţiei lor este sub nivelul necesar gestionării noilor provocări apărute în ultimele 12 luni. Acelaşi procent de respondenţi declară că cheltuielile cu securitatea cibernetică nu sunt integrate corespunzător în costul investiţiilor strategice, cum ar fi transformarea lanţului de aprovizionare IT. În acelaşi timp, mai bine de o treime (36%) spun că este doar o chestiune de timp până când organizaţia lor va suferi o breşă de securitate majoră care ar fi putut fi evitată, dacă ar fi existat investiţii de un nivel adecvat în mijloacele de apărare cibernetică.

Sursa: Agerpres

Comments

comments

Apelează