fbpx

Contact

ANOFM: 31.170 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național

Un număr de 31.170 de locuri de muncă sunt disponibile la nivel naţional în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (2.401), manipulant mărfuri (1.612), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (1.175), agent de securitate (1.139), muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.111), lucrător comercial (967), muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (599), confecţioner-asamblor articole din textile (515), muncitor necalificat la asamblarea produselor solide şi semisolide (506), conducător auto transport rutier de mărfuri (499), agent de vânzări (494), lăcătuş mecanic (491).

Din cele 31.170 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.935 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (programator, consilier/expert/inspector/referent/economist în economie generală, inginer în diferite domenii de activitate, contabil, specialist resurse umane etc.), 6.631 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (manipulant mărfuri, lucrător comercial, agent de vânzări, agent servicii client, vânzător etc.), 8.664 pentru persoanele cu studii profesionale (lăcătuş mecanic, operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice, sudor, electrician de întreţinere şi reparaţii, fierar betonist etc.).

Restul de 13.940 locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor, agent de securitate, muncitor necalificat în industria confecţiilor, manipulant mărfuri, muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet etc.).

Baza de date este dinamică, actualizându-se în timp real în funcţie de locurile de muncă declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum şi de numărul repartiţiilor emise în vederea ocupării. Pe de altă parte, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei Eures România, 444 locuri de muncă vacante, cele mai multe în Germania – 267 locuri de muncă pentru: operator utilaje de construcţii pentru infrastructura de transport din Germania; muncitor necalificat în construcţii pentru infrastructura de transport din Germania; tăietor de carne şi lucrător în producţie.

În Norvegia sunt disponibile 79 locuri de muncă pentru: operator CNC pentru maşini mari Mazak Integrex; muncitor piscicol; mecanic biciclete; mecanic auto.

Totodată, în Finlanda sunt vacante 27 locuri de muncă pentru: lucrător în metal/sudor; muncitor în producţie pentru elemente din beton; muncitor necalificat – culegător căpşune; lucrător în ferma de vite de carne; mecanic caroserie auto.

În Polonia sunt disponibile 27 locuri de muncă pentru: muncitor depozit – operator stivuitor; asistent producţie; operator maşină CNC; lăcuitor/vopsitor; strungar/frezor; sudor MIG/MAG sau gaz; lăcătuş; operator CNC, iar în Olanda – 20 locuri de muncă pentru: îngrijitor animale; culegător sparanghel; muncitor; culegător căpşune.

Un număr de 14 locuri de muncă sunt disponibile în Franţa pentru: culegător sparanghel; sudor; mecanic utilaje agricole.

În Malta sunt vacante 7 locuri de muncă pentru: biolog marin; coordonator în domeniul acvaculturii; manager proiect; manager de monetizare; farmacist; proiectant inginer construcţii, în Danemarca – 2 locuri de muncă pentru: fierar betonist, iar în Elveţia – un loc de muncă pentru: chirurg plastician.

Sursa: www.economica.net

Comments

comments

Apelează