fbpx

Contact

Asistații social ar putea pierde venitul minim garantat dacă refuză un loc de muncă

Un deputat PNL propune ca în cazul în care oamenii refuză un loc de muncă să piardă automat ajutorul social. În prezent, legea le dă dreptul asistaţilor social să refuze de 3 ori un loc de muncă. Modificările vor fi supuse la vot săptămâna viitoare.

Aproape 220.000 de români beneficiau la sfârşitul lunii trecute de venit minim garantat. Statul le-a plătit acestor oameni în luna octombrie aproape 60 de milioane de lei, adică în jur de 13 milioane de euro.

Cu toate că unii sunt apţi să lucreze, munca nu le place.

Un deputat PNL vrea ca astfel de comportamente să nu mai fie tolerate şi propune schimbarea legii.

Florin Roman, deputat PNL: “Din păcate, foarte mulţi s-au învăţat să nu muncească în România. Preferă să stea în birturi, să bea pe datorie decât să muncească. (…) Propun ca, dacă refuzi o singură dată un loc de muncă conform pregătirii tale profesionale, pe raza unităţii administrativ teritoriale în care domiciliezi, practic să pierzi acest drept de a beneficia de venit minim garantat”.

În prezent, refuzul unui loc de muncă sau neparticiparea la serviciile oferite de agenţiile de ocupare a forţei de muncă atrag suspendarea plăţii ajutorului social.

Doar dacă refuză oferta de 3 ori la rând, asistatul îşi pierde drepturile băneşti.

În topul judeţelor cu cei mai mulţi asistaţi social sunt Dolj, Buzău, Bacău, Galaţi, Teleorman şi Vaslui.

Sursa: news.ro

Comments

comments

Apelează