fbpx

Contact

Asociaţia recruiterilor din România: Angajările din T4 vor creşte, dar criza talentelor se va accentua

Volumul de angajări din ultimul trimestru din 2021 va creşte, prognozează Asociaţia Furnizorilor de Servicii de Resurse Umane (AFSRU), în vreme ce criza talentelor de pe piaţa forţei de muncă se va acutiza.

Potrivit estimărilor oamenilor de HR, ariile în care s-au înregistrat cele mai multe poziţii deschise au fost în producţie, logistică, relaţii clienţi şi IT.

„Dacă în primul trimestru al anului curent companiile au fost destul de precaute în privinţa deschiderii de noi posturi în recrutare, începând din trimestrul al doilea cererea de personal a intrat pe un trend ascendent. Ariile în care s-au înregistrat cele mai multe posturi deschise sunt operaţiuni de producţie, logistică, dar şi servicii de suport clienţi şi IT“, spune Gabriel Gătejoiu, director de HR şi business development la agenţia de servicii Professional.

Ca tendinţe, recrutarea remote rămâne în top, pe piaţă sunt mai multe joburi cu locaţie flexibilă şi recruiterii folosesc din ce în ce mai des instrumente bazate pe inteligenţă artificială.

Sursa: www.zf.ro

Comments

comments

Apelează