fbpx

Contact

Bill Gates despre viaţa post-coronavirus: Peste 50% din călătoriile în scop de afaceri vor dispărea, iar angajaţii vor lucra la birou cu 30% mai puţin decât în perioada de dinainte de pandemie

Coronavirusul va schimba radical modul în care oamenii călătoresc şi fac afaceri, schimbările rămânând în picioare şi după sfârşitul pandemiei de COVID-19, a declarat cofondatorul Microsoft Bill Gates, conform CNBC.

„După estimările mele, 50% din totalul călătoriilor în scop de afaceri vor dispărea, iar angajaţii vor lucra la birou cu până la 30% mai puţin”, reiese dintr-o declaraţie a miliardarul din cadrul unei conferinţe a ziarului New York Times.

Gates crede că va exista o „limită strictă” pentru călătoriile de business în condiţiile în care munca de acasă a devenit tot mai fezabilă în timpul perioadelor de carantină din 2020. Astfel, unele companii vor continua să se bazeze pe videoconferinţe în detrimentul întâlnirilor face-to-face.

Miliardarul, care ocupă în prezent locul doi în topul celor mai bogaţi oameni din lume, a declarat înainte de conferinţa NYT că pandemia va putea fi controlată în totalitate spre sfârşitul lui 2021 în ţările dezvoltate şi în 2022 pentru ţările în curs de dezvoltare.

Mai multe companii americane din domeniul tech – precum Twitter, Facebook şi Slack – au declarat că le vor oferi angajaţilor şansa de a lucra de acasă şi după sfârşitul pandemiei de coronavirus, însă salariile vor fi reduse în unele cazuri.

Sursa: Ziarul Financiar

Comments

comments

Apelează