fbpx

Contact

Brexit ar putea duce la mutarea a cel putin 10.000 de locuri de munca

Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana ar putea duce la mutarea a 10.000 de locuri de munca din Londra, care era vazuta ca un nucleu financiar al lumii.

Paris ar putea iesi in avantaj

Mai multi oficiali francezi, au mentionat in cadrul unei conferinte de presa, ca zeci de mii de locuri de munca din domeniul financiar s-ar putea muta in Paris.

Valerie Pecresse, presedintele regiunii pariziene (Ile-de-France), a declarat ca zeci de mii de locuri de munca vor fi mutate din Londra in Paris.

Gerard Mestrallet, conducatorul grupului de lobby Paris Europlace a estimat ca in sectorul financiar, numarul locurilor de munca transferate va ajunge la 10.000. Daca se iau in considerare si celelalte industrii, se va ajunge la 20.000 sau 30.000, in opinia acestuia.

Schimbarile vor avea loc treptat

„Brexitul e un proces pe termen lung, asa ca miscarile vor avea loc treptat”, a spus Valerie Pecresse, potrivit Business Insider.

Cateva institutii au anuntat ca iau in considerare mutarea

Cateva mari institutii financiare precum HSBC, JPMorgan sau UBS au anuntat ca iau in considerare sa se mute din Londra, in contextul Brexit.

 

Sursa: cariereonline.ro

Comments

comments

Apelează