fbpx

Contact

Concursul pentru ocuparea functiilor de directori in unitatile de invatamant, starneste controverse

CNDC (Consiliul National pentru Dezbaterea Disciminarii) a sanctionat cu avertisment Ministerul Educatiei si Inspectoratul Scolar Judetean Mures, considerand ca organizarea examenului pentru posturile de conducere din unitatile de invatamant preuniversitare are factori discriminatorii, potrivit AGERPRES.

Consiliul director a stabilit ca prevederile art. 21, alin. 5 din Ordinul MENCS,  nr. 5080/2016, constituie discriminare directa pe criteriul rudeniei si limiteaza accesul in conditii de egalitate.

De asemenea, CNDC mai subliniaza ca Hotararea ISJ Mures nr. 46/2016 care ia in considerare numarul claselor cu predare in limba romana si in limbile minoritatilor pentru alegerea persoanelor cu functii de conducere, reprezinta discriminare pe criterii de limba.

Ministerul Educatiei sustine ca va contesta hotararea CNDC si va depune o cerere pentru suspendarea ei.

“Mesajul nostru este ferm: concursul pentru ocuparea functiilor de directori in unitatile de invatamant preuniversitar se va organiza la termenele anuntate initial, pe baza principiilor si prevederilor enuntate in metodologie ”, declara Mircea Dumitru, Ministrul Educatiei.

Reprezentantii Ministerului considera ca decizia CNDC e bazata pe un argument invalid, prevederile luate in dicutie vizand doar candidatii promovati.

 

Sursa: agerpres.ro

Comments

comments

Apelează