fbpx

Contact

Conflict intre angajatii Wizz Air si companie

19 angajati Wizz Air au depus plangere impotriva companiei Wizz Air, in procesul incheiat recent.

Reprezentantii sindicatului estimeaza prejudicii in valoare de 5 milioane de euro

Reprezentantii sindicatului Aerolimit Professional estimeaza valoarea totala a prejudiciilor aduse angajatilor la 5 milioane de euro, cu o medie de 5000 de euro/ an pentru fiecare dintre cei 100 de salariati, pe o perioada de 10 ani.

Istoricul litigiului de munca cuprinde mai multe procese

Istoricul litigiului de munca cuprinde un lung sir de procese, multe dintre acestea finalizate definitiv, altele initiate datorita comportamentului inexplicabil al societatii Wizz Air de a sfida hotarari judecatoresti si de a continua in aceeasi nota abuziva si personala, dar mai ales hartuitoare la adresa liderilor de sindicat. Acestia au fost suspendati din activitatea profesionala sub diferite pretexte, ignorand chiar si decizia Curtii Constitutionale a Romaniei. Discriminarea liderilor de sindicat a fost confirmata atat de CNCD, cat si de Curtea de Apel Bucuresti”, subliniaza reprezentantii sindicatului Aerolimit Professional in comunicatul de presa.

Decizia Tribunalului Ilfov a fost in favoarea angajatilor

Printr-o hotarare ce are ca obiect drepturi financiare, Tribunalul Ilfov obliga compania Wizz Air sa plateasca angajatilor sporul de vechime in munca de 25% precum si sporul de conditii speciale, tot de 25%. Raportarea se face la salariul brut de baza din contractele individuale de munca.

De asemenea, Wizz Air este obligata sa plateasca angajatilor sporurile de noapte si sumele aferente orelor lucrate in weekend si in timpul sarbatorilor legale, pentru perioada 2012-2014.

Wizz Air isi exprima dezamagirea privind decizia tribunalului

“ Wizz Air va face apel la urmatorul nivel odata ce decizia va fi emisa, deoarece exista o argumentatie solida care sustine pozitia companiei. Wizz Air s-a supus si va continua sa se supuna tuturor regulilor si legislatiei muncii din tarile in care opereaza. Nu vom mai face alte comentarii, intrucat cazul este inca in desfasurare”, declara  reprezentantii Wizz Air.

 

 

Sursa: businessmagazin.ro

Comments

comments

Apelează