fbpx

Contact

Elevii care nu au trecut examenul de Bacalaureat au la dispoziţie peste 6.000 de locuri de muncă – platformă

Peste 6.000 de locuri de muncă sunt disponibile, în acest moment, pentru cei care nu au trecut examenul de Bacalaureat, cea mai mare parte dintre acestea fiind în categoria posturilor necalificate, arată datele centralizate de către reprezentanţii unei platforme de recrutare online.

Conform eJobs, în ultima lună, angajatorii au postat aproximativ 7.500 de locuri de muncă destinate candidaţilor care nu au o calificare sau o diplomă de absolvire a studiilor medii sau superioare. Dintre acestea, o treime au fost pentru domeniul retail şi 20% pentru industria alimentară.

Turismul a fost al treilea angajator în ceea ce priveşte numărul de joburi adresate candidaţilor necalificaţi, urmat de transport/logistică, servicii, call – center/BPO, producţie şi construcţii.

Potrivit datelor salariale agregate de Salario, comparatorul salarial eJobs, pentru astfel de joburi, salariile variază între 3.500 şi 4.500 de lei net. Candidaţii care nu au o calificare sunt şi cei care au cele mai mici cifre în aplicări. Astfel, din cele 1,1 milioane de aplicări înregistrate în ultima lună, mai puţin de 150.000 au venit din partea acestei categorii de candidaţi.

Cele mai atrăgătoare joburi pentru aceşti candidaţi sunt cele din retail, turism, servicii, call-center/BPO, industria alimentară şi transport/logistică.

De asemenea, în ultima lună, aproape 9.000 de aplicări au vizat locurile de muncă din afara ţării, destinaţiile care au reprezentat cel mai mare interes în rândul candidaţilor necalificaţi fiind Olanda, Germania, Belgia, Italia şi Franţa.

Anul acesta, în sesiunea din vară, 30.000 de elevi nu au trecut examenul de Bacalaureat, iar rata de promovare la nivel naţional a fost 76,4%.

Sursa: www.economica.net

Comments

comments

Apelează