fbpx

Contact

Guvern: Angajatorii care nu au înregistrat în Revisal contractele de telemuncă nu vor primi sprijinul de 500 euro pentru angajați

Guvernul a pregătit modificarea legii astfel încât suma de 2.500 lei pentru fiecare salariat, care a lucrat în telemuncă în perioada stării de urgență, să fie acordată numai pentru acei angajatori care și-au îndeplinit obligațiile legale de modificare a raportului de muncă al salariatului și transmiterea datelor în Registrul electronic de evidență a salariaților REVISAL.

Suma prevăzută se acordă o singură dată angajatorilor pentru fiecare telesalariat, în ordinea depunerii solicitărilor, până la 31 decembrie 2020 pentru angajații care au lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgență cel puțin 15 zile lucrătoare. Conform procedurilor adoptate, în termen de 30 de zile de la acordarea sumei, angajatorul are obligația de a transmite ANOFM documente justificative referitoare la achiziția bunurilor sau serviciilor. În cazul nerespectării obligației de transmitere a documentelor justificative, angajatorul restituie integral suma acordată, tot în termen de 30 de zile de la primirea sumei.

Acum, Guvernul a redactat o ordonanță de urgență care prevede ca ajutorul guvernamental să nu fie acordat angajatorilor care nu au modificat și înregistrat la timp contractele de muncă pentru regimul de telemuncă. ”Suma prevăzută (…) nu se acordă angajatorilor care au transmis în registrul general de evidență a salariaților după expirarea termenului legal de înregistrare a modificării, raportat la perioada stării de urgență, datele privind elementele raportului de muncă, prin care s-a stabilit desfășurarea activității în regim de telemuncă”, prevede proiectul de ordonanță.

Între timp, însă, în Parlament este în curs de adoptare decizia prin care sprijinul de 500 de euro să fie acordat și în cazul stării de alertă. Prin urmare, având în vedere că suma este acordată o singură dată pentru un angajat, în cazul în care contractul de telemuncă a fost înregistrat în starea de alertă, angajatorii vor mai avea o șansă la acordarea sprijinului guvernamental.

Sursa: www.profit.ro

Comments

comments

Apelează