fbpx

Contact

IMM-urile ar putea beneficia de amânarea timp de 2 luni a plății contribuțiilor pentru angajați, în contextul crizei coronavirus

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a discutat cu reprezentanții IMM-urilor despre posibilitatea amanarii până la 2 luni a plății contribuțiilor de asigurări sociale și de sănătate, reținute la sursă pentru angajați. Amendarea Codului Fiscal în acest sens ar putea fi realizată în Parlament. Propunerea a fost avansată la reuniunea Grupului de Lucru Interinstituțional pentru evaluarea impactului economic, financiar și bugetar asupra României, desfășurată la Guvern, cu participarea președintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban și guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Modificarea Codului Fiscal ar putea fi realizată prin susținerea unui amendament în Parlament, conform promisiunii ministrului Finanțelor Publice, susțin reprezentanții CNIPMMR. În mod normal, amânarea presupune că după perioad de grație menționată, firmele ar trebui să ajungă, eșalonat, la zi cu plata acestor contribuții.

Sursa: www.profit.ro

Comments

comments

Apelează