fbpx

Contact

Impozitarea angajaţilor cu contract part-time: Venitul luat în calcul va fi cel echivalent cu salariul minim brut pe ţară, nu cel realizat de salariat

Venitul luat în calcul pentru impozitarea angajaţilor cu un contract part-time va fi salariul minim brut pe ţară în vigoare în luna pentru care sunt datorate contribuţiile şi nu venitul realizat de salariat, stabileşte proiectul redactat la nivelul Guvernului şi obţinut de Profit.ro.

Această măsură va afecta aproape 370.000 de contracte. Codul Fiscal va fi modificat de Guvern, printr-un nou articol care va conţine noile prevederi.

Prin derogare, noua impozitare intră în vigoare la 1 august 2017 şi va fi aplicată începând cu veniturile aferente lunii august 2017.

În prezent, baza lunară de calcul al contribuţiilor sociale obligatorii datorate de angajatori sau persoanele asimilate acestora o reprezintă suma câştigurilor brute din salarii sau asimilate salariilor realizate de persoanele fizice, asupra cărora se datorează contribuţiile sociale individuale.

De asemenea, pentru veniturile realizate în baza contractelor individuale de muncă cu normă întreagă sau cu timp parţial, inclusiv în cazul celor care prevăd plata în acord, al căror nivel este sub nivelul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, venitul luat în calcul la determinarea bazei lunare de calcul al contribuţiilor sociale datorate de angajatori sau persoanele asimilate acestora, este venitul realizat, chiar dacă acesta este sub nivelul salariului minim.

Sursa: www.profit.ro

Comments

comments

Apelează