fbpx

Contact

Încep protestele și în administrația publică

Președintele Sindicatului Național al Funcționarilor Publici, Sebastian Oprescu, a anunțat că de miercuri angajații din administrația publică vor înceta lucrul, oamenii fiind nemulțumiți că în legea salarizării unitare nu a fost introdusă o grilă pentru funcționarii din acest domeniu.
Sindicatul Național al Funcționarilor Publici anunță că la protestul de miercuri vor participa peste 120.000 de oameni. Sindicaliștii susțin că săptămâna următoare, în funcție de forma în care legea va intra în dezbatere în Camera Deputaților, care este for decizional, va fi organizat un miting.
“Actuala forță politică coordonatoare sfidează Constituția României, exclude din legea salarizarii categoria administrației publice locale, sfideaza legea privind statutul funcționarilor publici, care prevede că salarizarea se face prin lege, nu prin decizii ale Consiliului Local sau Județean. Cu toate că am încercat să corectăm aceste derapaje, mesajul nostru e că fără proteste nu se poate corecta această lege. Suntem nemultumiți de faptul că nu a fost introdusă o grilă de salarizare pentru funcționarii din administrația publică”, a declarat Sebastian Oprescu.
Legea salarizării unitare este dezbătută și votată, luni, în plenul Senatului. Camera Deputaților este for decizional.

Sursa: mediafax.ro

Comments

comments

Apelează